Fanitusta

Eija Ahvon ja Susanna Haaviston fanisivun ylläpitäjien blogi: sivupäivityksiä ja fanitusta

16.3.08

Uutta Sydänviiniä

Minä, Minna ja Mira (Minnan sisko) ajoimme torstai-iltana Saloon, taskussa liput kulttuuritalo Kivan Sydänviiniin. Paikasta tiesin etukäteen vain sen, että kyseessä on entinen elokuvateatteri; nimi epäilytti*. Mutta Kiva oli kuin olikin nimensä mukainen.

Sydänviiniä oli taas uudistettu. Nyt säestäjänä oli Tuomas Kesälä ja esitys oli jaettu kahteen "tilaan" (väliaikakin siis oli): 1. tila oli nimetty Kahvilaksi, 2. tila Kodiksi. Ensimmäisessä osassa olivat ne kaikki tutut, "vanhat" Sydänviini-kappaleet plus yksi uusi (Linkolan säveltämä Aamun satama).

Väliaikaan mennessä olin jo ihan fiiliksissä – kuin olisi taas tavannut hyvän ystävän pitkän tauon jälkeen.. ja se Aamun satama oli aika upea biisi.. ja Kyyhkynen sai taas jalan vipattamaan ja ja vaikka mitä...

Toinen osa alkoi Älyttömällä tunteella ja oli sekoitus vanhaa ja uutta. Edelmannin Jos kuvittelet, Carole Kingin Lainaa vain ja Henrik Otto Donnerin Tuutulaulu olivat uusia kappaleita, välissä kuultiin myös runo Näkymättömän pelin pyydystäjä (M. Rumi, suomennos Sirkka Tuohimaa).

En tunne Carole Kingin musiikkia kovin hyvin, mutta tyyli on tunnistettavissa niin, että olisin voinut kappalelistaa näkemättäkin arvata sen Kingin biisiksi. Nyt pitää vain selvittää, mikä on alkuperäisen version nimi (haluan aina vertailla käännöstä alkuperäiseen, ja nyt varsinkin, koska tämä käännös oli Hectorin ja Hector on yleensä kääntäjänä niin hyvä).

Ylimääräisiä kappaleita oli kaksi – Ystävät ja sitten ennen kuulematon (tai ehkä kerran jossain kuultu, tuli hämäriä muistikuvia) huumoripläjäys, "piu pau!", jonka nimi pitää tarkistaa.

Pikainen moikkausreissu takahuoneeseen ja sitten pois. Olo oli mahtava vielä pitkälle yöhön (menin töihin kun toiset palasivat Turkuun).. ja sama älytön tunne jatkuu aina kun ajattelen esitystä. Oli se vaan kiva. Ja hieno. Ja onko minussa jotain vikaa, kun en tunnu ikinä kyllästyvän siihen?


*)Aina, jos joku jo nimellään tai otsikollaan kovasti julistaa olevansa jotain, voi epäillä, että onko se sitä todella – niin kuin "ylellinen", "maailmankuulu" tai "demokraattinen kansantasavalta"...

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 12:29, Anonymous Anonyymi said...

Ei sussa ole mitään vikaa - tai sitten meissä on molemmissa. En nimittäin mäkään ikinä kyllästy siihen!

 

Lähetä kommentti

<< Home